Közel ezerháromszázan a gárdonyi K&H olimpiai kerékpáros napon

2012. június 03-án közel 1300-an bicikliztek az első gárdonyi K&H olimpiai kerékpáros napon, ami egyben az olimpiai kerékpáros sorozat második állomása is volt. A 28 kilométeres családi bringatúra résztvevői a gárdonyi Sport Beachtől indultak, hogy a Velencei-tókör teljesítésével érkezzenek vissza a strandra.


A K&H olimpiai kerékpáros napon a táv szinte bármilyen kerékpárral, minimális kerékpáros tudással is teljesíthető volt! A túra útvonala végig biztosított úton haladt.

A résztvevők körbetekerték a tavat, miközben a tájban és az élővilágban is gyönyörködhettek és utána felfrissülésként kedvükre csobbanhattak egyet a Velencei-tóban.

A reggeli napsütésben fél tízre már megtelt a velencei tó partja az esemény kék pólóját viselő nevezőkkel. A “GizmoShow”, egy látványos kerékpáros bemutató után a mezőny 11 órakor rajtolt el. A résztvevők több mint 10 percen keresztül haladtak át a rajtvonalon!

Az útvonal először Gárdonyon, majd Agárdon keresztül vezetett Pákozd fele, Sukorón és Velencén áthaladva vissza a gárdonyi rajt területre. Az érdekes látnivalók (pl. Madárdal tanösvény, Madárrezervátum, Pákozd-Sukorói Arborétum) mellett vezető úton kisgyermekes családok, iskolai csoportok is végig tudtak tekerni. Bár a gárdonyi K&H olimpiai kerékpáros nap túra és nem verseny, mégis érdemes megjegyezni, hogy a távot elsőként teljesítők 52 perc alatt értek célba.

A célban ismét az ország legügyesebb BMX és mountain bike bringásainak show-ja fogadta a beérkezőket Nagy “Gizmo” Attila vezényletével. Zárásként K&H ajándékcsomagok kisorsolására került sor.