Bő két és fél ezren tekerték körbe a Velencei-tavat

Ötödszörre is megkerülték a Velencei-tavat a Gárdonyba érkező bringások szombaton. A gyönyörű, napsütéses időben megrendezett 5. K&H mozdulj! kerékpáros napon 2650 nevezőt számláltunk.

2016Velencei_to_0576

A gárdonyi Sport Beachen már kora reggeltől gyülekeztek az 5. K&H mozdulj! kerékpáros nap résztvevői. Már az előnevezettek bőven meghaladták a tavalyi 1300-as létszámot, közel 2500-an regisztráltak csütörtökig, s a helyszíni nevezésekkel együtt alakult ki a 2650 fős mezőny.

Voltak, akiket a rendezők már a hivatalos, 10 órai rajt előtt „elengedtek”, hiszen a rengeteg résztvevő óriási forgalmat generált a tó körüli kerékpárútra. Ha készült volna légifelvétel, a nevezőknek járó póló okán bizonyára egy egybefüggő kék csík lett volna látható a part mentén.

A reggeli felhők hamar elvonultak, igazi nyári, 30 fok körüli időjárásban, minimális szél mellett tekerhettek a bringabarát fiatalok, kisgyermekes családok és sportolni vágyó idősebbek. Azonban a kelleténél erősebb barnulástól senkinek sem kellett tartania, hiszen Richtofit jóvoltából mindenki bekenhette magát fényvédő sportkrémmel.

2016Velencei_to_0289 copy

A táv (Agárd felé indulva) 28 kilométerre nyúlt, s olyan látnivalókat is érintett, mint a Madárdal tanösvény és a Pákozd-Sukorói Arborétum. De természetesen maga a tó látványa is remek volt a parton tekerve.

Még bőven akadtak olyanok, akik el sem indultak, mikor az első három biciklista körbeért. Ők 10.55-kor haladtak át a célkapun, állításuk szerint direkt korán indultak, hogy még a sűrű mezőny előtt végig tudjanak suhanni a pályán.

Ám ez az esemény nem verseny volt, vagy fogalmazhatunk úgy is, hogy ebben a kiváló időben és remek hangulatú eseményen mindenki győztesnek mondhatta magát. Néhányan meg is fürödtek a tóban a célbaérkezést követően.

Az eseményről készült képválogatásunkat itt>>> találod.