Sok ezer bringás a 3. K&H olimpiai kerékpáros napon

Sok ezer bringás vett részt vasárnap a Budapest Sportiroda (BSI) eseményén, a 3. K&H olimpiai kerékpáros napon. A „minden, ami kerékpár” mottó jegyében közel 100 különböző kerékpáros program és bemutató várta az érdeklődőket. A városligeti 56-osok terén és a főváros kerékpárútjain megtartott programokon a hazai kerékpározás kiemelkedő alakjai mellett olimpiai, világ- és Európa-bajnokok is részt vettek.

A hetek óta tartó meleg a hétvégére nem csökkent, de most szerencsére nem esett az eső és a bringások életét is néha nehezítő szembe széllel sem akadályozta a kellemes kerekezést a városban felállított regisztráció pontok között.

Az eseményen részt vett Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok, Londonban ezüstérmes kajakozó, Kökény Roland K-2, 1000 méteren Londonban aranyérmes kajakozó. Mellettük Parti András olimpikon, hegyikerékpáros is indult a paralimpiai sikerekért szervezett közös tekerésen.

A programban szerepelt gyorsulási és sprintverseny, ügyességi és KRESZ-pálya, bmx, bringa balett és Krank FusionTM, alkalmi kerékpáros múzeum, triál pálya és suli, profi triál bemutató, Gizmo-show, Mountainbike pálya, extra kerékpárok, Goldsprint verseny. A városi kerékpározás népszerűsítése céljából, 15 regisztrációs pont érintésével szervezett budapesti bringatúrán, közel kétezren ismerkedtek a főváros kerékpárútjaival.

A 3. K&H olimpiai kerékpáros nap résztvevői találkozhattak Fábián Márk egykerekű magasugró világcsúcstartóval, Halápi Sándor velocipéd világbajnokkal.

„Idén is sok ezer ember látogatott ki a 3. K&H olimpiai kerékpáros napra. A résztvevők ismét rácsodálkozhattak a kerékpározás hihetetlenül sok színű és érdekes világára.” – mondta Kocsis Árpád, a BSI vezetője. A kerékpárutakon szervezett bringatúra jól népszerűsítette az egyre inkább fejlődő városi kerékpározást.”

Akik eljöttek, jó hangulatban, energiával feltöltődve  búcsúzhattak el a nyártó, hiszen másnaptól már suli és munka várt sokakra.

Kedvet kaptál a bringázáshoz, a mozgáshoz? Az eseményt szervező Budapesti Sportiroda (BSI) ősszel is számos eseménnyel vár téged  országszerte. Az eseményeik listáját itt találod >>